Annons:

2014-07-30

Hyllar svensklöftet: "Han var outstanding"

Dela artikel

Han beskrevs som ett projekt som krävde tid av Washington Capitals förre general manager George McPhee. Ett år senare gör André Burakovsky succé på lagets utvecklingsläger. -- Han har varit outstanding, säger tränaren Barry Trotz till nhl.com.

Washington Capitals valde André Burakovsky med det 23:e valet i 2013-års NHL-draft. Då betraktades den svenske 19-åringen som ett projekt som krävde tid. Nu är det annat ljud i skällan. I en intervju med NHL:s hemsida hyllar klubbens nytillträdde tränare Barry Trotz Burakovsky som han tycker har glänst under sommarens ungdomsläger. -- En av killarna som jag inte visste så mycket om men blev positivt överraskad av var Burakovsky. Han är en talang med ett väldigt moget spel. På frågan hur Trotz tänker lösa center-frågan, där klubben inte har en solklar tvåa bakom Nicklas Bäckström, lyfter han fram svensklöftet som ett av alternativen. -- Jag kommer att sätta Marcus Johansson och Jevgenij Kuznetzov i mitten. Klubben adderade André Burakovsky förra året och jag vill även se honom i mitten. Vi gjorde det under utvecklingslägret och han var outstanding, säger Trotz.

André Burakovsky valde att lämna Malmö Redhawks och HockeyAllsvenskan inför fjolårssäsongen och istället känna på den nordamerikanska hockeyn med Erie Otters i OHL. Nu kan han vara på väg att ta klivet upp i NHL. Enligt Barry Trotz är det upp till Burakovsky att visa vad han går för. -- Jag kommer att låta dem spela om det under träningslägret, men min tanke är att Johansson kommer att spela i mitten och att Kuznetsov eller Burakowsky gör det samma. En av dem kommer att få flytta ut på kanten, men i dagens hockey är det bara bra att han många valmöjligheter.

Washington inleder NHL-säsongen mot Montreal den 9 oktober. Det återstår att se om André Burakovsky är med i a-truppen då.

för 4 timmar sedan

Efter arenastrul – nu kan Islanders tvingas flytta

Av Christoffer Ferdinandsson

New York Islanders bytte anrika och slitna Nassau Coliseum mot Barclays Center inför den gångna säsongen. Men efter bara ett år i Brooklyn kan Islanders tvingas flytta till en ny spelplats i New York.

Dela artikel

New York Islanders övergång från Nassau Coliseum till Barclays Center har varit allt annat än smärtfri. Islanders nuvarande hemmaarena är konstruerad främst för basketmatcher och NBA-laget Brooklyn Nets som har huserat i byggnaden sedan den byggdes, 2012.

Enligt kanadensiska TSN har arenan inte fungerat särskilt väl vid hockeyarrangemang då upp emot 10 procent av hockeypubliken i arenan sitter mer eller mindre skymd från händelserna på isen. Därtill är publikkapaciteten i Barclays Center 15 813 vid hockeymatcher, vilket gör arenan till den näst minsta i NHL, strax efter MTS Centre i Winnipeg.

För att råda bot på problemen diskuterar nu Islanders om att göra en ny flytt, denna gången till New York-stadsdelen Queens, skriver TSN.

Enligt den kanadensiska tv-kanalen finns det planer på att bygga en ny hockeyarena intill basebollstadion Citi Field i Queens vilket skulle innebära att Islanders flyttar betydligt närmare Long Island som räknas som klubbens hemmaort.

2016-07-23

Klart: Arizona värvar ny back

Av Samuel Abrahamsson

Han gjorde 70 matcher redan som 18-åring för Toronto Maple Leafs säsongen 2008/2009 och har sedan dess varit en etablerad NHL-spelare. Nu skriver Luke Schenn på ett tvåårskontrakt med Arizona Coyotes.

Dela artikel

128 poäng på 566 matcher har det hittills blivit för 26-årige backen Luke Schenn och fler matcher blir det. Backen spelade i Toronto Maple Leafs mellan 2008 till 2012 innan han lämnade för Philadelphia Flyers.

Där blev det ytterligare fyra säsonger innan han under föregående säsong flyttade vidare till Los Angeles Kings. men sejouren där blev kortvarig och backen flyttar nu vidare till Arizona Coyotes.
– Vi är väldigt glada att värva Schenn på ett tvåårskontrakt. Han är en ung back och vi känner att vi kan få ut det bästa av honom här, säger Arizona Coyotes General Manager John Chayka i ett pressmeddelande.

Schenn har gjort fyra VM för Kanada där det som bäst blivit ett silver.

2016-07-23

Buffalos GM efter spelarskandalen: ”Tålamodet börjar ta slut”

Av Christoffer Ferdinandsson

Evander Kane riskerar fängelse efter att ha åtalats för fyra fall av ofredande och ett olaga intrång. Nu menar Buffalos GM, Tim Murray, att han har tröttnat på stjärnans beteende. – Oavsett om han frias eller inte måste han uppträda bättre, säger Murray.

Dela artikel

Under fredagen ställdes Evander Kane inför amerikansk domstol efter att ha åtalts för en rad brott som Buffalo-spelaren ska ha begått under slutet av juni. Det var efter en barrunda i Buffalo som Kane ska ha tagit strypgrepp på en kvinna och försökt putta in en annan i sin bil.

Händelserna har gjort att Kane nu står åtalad på fem punkter och riskerar fängelsestraff. Det är dock inte första gången som 24-åringen dragit negativ uppmärksamhet till sig. Sedan innan har utretts för sexbrott och hamnade i dålig dager i sin tidigare klubb Winnipeg efter att ha och hånat lagkamrater.

Kane trejdades till Buffalo för drygt ett och halvt år sedan och även där har kanadensaren skapat negativa rubriker, bland annat efter att ha försovit sig vid träningstillfälle. Efter de senaste brottsanklagelserna verkar måttet snart vara rågat för Sabres-ledningen som börjat trötta på 24-åringens beteende.
– Tålamodet börjar ta slut nu. Oavsett om han skulle frias från de här anklagelserna så måste han kunna uppträda bättre., säger Buffalos general mangare Tim Murray till amerikanska NBC.

2016-07-23

Eftertraktad NHL-free agent klar för spel i Schweiz

Av Christoffer Ferdinandsson

Efter att sommarens stora spelarövergångar var klara seglare Kris Versteeg upp på listan över NHL:s mest eftertraktade free agents. Dock verkar inget erbjudande varit lockande nog för kanadensaren som lämnar NHL för spel i Schweiz.

Dela artikel

Det är The Hockey News som kommer med uppgifterna om att Kris Versteeg är klar för spel i SC Bern i den schweiziska högstaligan. Den nordamerikanska hockeytidningen menar att man har fått uppgifterna om Versteegs övergång från TSN-journalisten Darren Dreger som uppger att kanadensaren skrivit ett ettårskontrakt med sin nya klubb.

Versteeg representerade Los Angeles under avslutningen av den gångna säsongen efter att ha trejdats bort från Carolina Hurricanes. Kris Versteeg har hittills gjort 313 poäng på 550 matcher i världens bästa hockeyliga och har en Stanley Cup-titel med Chicago från 2010 som högsta NHL-merit.

2016-07-23

Rangers förlänger med reslige forwarden

Av Christoffer Ferdinandsson

Kevin Hayes har gjort sina första två år i NHL i New York Rangers. Nu står det klart att amerikanen gör ytterligare två säsonger i ”Blueshirts” efter att den 1,96 meter långe forwarden kritat på ett nytt avtal med New York-klubben.

Dela artikel

Kevin Hayes har inlett sitt NHL-äventyr på ett övertygande sätt snittat 40 poäng under sina första två säsonger i världens hockeyliga. 24-åringens spel har imponerat på klubbledningen i Rangers som nu har beslutat sig för att skriva ett nytt avtal med Rangers.

Under den gångna säsongen svarade Kevin Hayes för 14 mål och 36 poäng i New York Rangers. Nu återstår det att se om den Boston-födde spelaren han bibehålla sitt goda poängsnitt under sina två kommande år i klubben.