134. Viasat Hockeys Podcast – Sista biljetterna till World Cup

Medverkande: Niklas Jihde och Erik Granqvist.

I veckans podcast är en pratglad Erik Granqvist tillbaka efter solsemester och magsjuka. Vi gör en ordentlig analys kring Pär Mårts tid som förbundskapten för Tre Kronor – och synar varför så många stjärnor tackade nej till VM. Erik tror det kommer bli en stor skillnad nu när Grönborg tar över, -”Unga spelare, ställ upp!”, är Eriks krav inför framtiden.

Ni får också ta del av en grundlig genomgång kring läget i Stanley Cup, där Pittsburgh och San Josés framfart hyllas. Vi pratar om Crosbys och Malkins relation, Tarasenkos fysiska status och den magiska Joe Thornton. Erik berättar också om Sharks målvakt, Martin Jones succé – där Johan Hedberg ligger bakom till stor del.

Erik avslöjar också vilka sju återstående namn han hade tagit ut till World Cup. Vi avslutar med en tävling, där Ni har möjligheten att vinna Elite Prospects nya bok ”morgondagens stjärnor”.

Mycket nöje!

133. Viasat Hockeys Podcast – Vilt barslagsmål efter VM-guldet 1987.

Heta maj är en härlig hockeymånad - något som behandlas i den senaste Podcasten med VM-veteranen, Håkan Södergren. Vi får höra varför Håkan vill ha kvar Hockey-VM varje år och varför han anser att Sverige borde ställa samma krav som Ryssland gör för att få med alla "friska" stjärnor år efter år.
Medverkande: Niklas Jihde och Håkan Södergren.

Vi samtalar även om de svenska VM-gulden och hur mycket inflytande TV3 hade när de kom in i bilden, ”Jag minns hur Stenbeck fixade privatflyg för att få Sundin till ett VM, det var mycket hemligt snack mellan kanalen och Tre Kronor på den tiden”. Håkan berättar också om hur VM-festen 1987 spårade ur när Tre Kronor och Kanada började slåss på en bar – och det hela slutade först när tennisstjärnan Mikael Pernfors ropade ut att det var ”fri bar”! Kungens samtal till guldhjältarna Lasse Karlsson och Pekka Lindmark är en annan klassiker som lyfts fram efter det magiska guldet i Wien.

Ni får även en genomgång av läget i Stanley Cup – där Södergren ser Pittsburgh som ett finallag efter deras triumf över Washington. Mattias Ekholm i Nashville hyllas ånyo och bör nu spelat till sig en biljett till World Cup. Avslutningsvis listar Håkan de fem bästa svenska backarna under säsongen samt de fem främsta anfallarna.

132. Viasat Hockeys Podcast – Niklas Holmgren in på livet

Medverkande: Niklas Jihde, Niklas Holmgren och Erik Granqvist.

I ett extra långt avsnitt får Ni lära känna Viasat Hockeys mycket populära kommentator, Niklas Holmgren, lite närmare. Holmgren berättar om varför han blev sportjournalist, sin första Stanley Cup-final, uppläxningen han fick av Bengt Grive, de värsta fadäserna som inträffat under direktsändningar, hur arbetet har påverkat hans privatliv och varför han satt med en kartong på huvudet inför en final!

Niklas berättar även om hur det är att bevaka Stanley Cup och han får ranka de tre bästa svenska spelarna som spelat finalspel.

Vi ringer även upp Erik Granqvist för att få en ordentlig genomgång av konferenssemifinalerna – samt ett tips vilka som kommer att gå vidare. Erik ropar även ut att Mattias Ekholm är en spelare för World Cup-laget och att Matt Murray, Pittsburgh, är slutspelets MVP så här långt.

Detta och mycket mer i en lång Podcast!
Mycket nöje!

131. Viasat Hockeys Podcast – ”Sudden” är större än ”Foppa”

Medverkande: Niklas Jihde och Håkan Södergren.

Häng med på en timmes podcast där Håkan ger sin syn på varför han anser att Mats Sundin är större än Peter Forsberg historiskt. Vi samtalar även om SHL-säsongen, en liga som Södergren anser är för profilfattig. Det tar emot – men Håkan får sedan kärleksbomba svenska mästarna från Göteborg – Frölunda, där framförallt tränare Roger Rönbergs enastående arbete hyllas.

Den gamle VM-guldhjälten Södergren tycker även det är okej med alla nej till VM – och ger sedan en förklaring till varför det är mycket svårare att spela VM än Stanley Cup.

Podcasten avslutas med en ordentlig genomgång av konferenssemifinalerna, ”Det kalla hockeykriget mellan Kanada – Ryssland går vidare med duellen Crosby och Ovechkin, säger Håkan. Vi siar även om vilka som går vidare och varför – och Ni får även de tre hetaste sakerna i slutspelet just nu.

 

130. Viasat Hockeys Podcast – Berglund en joker till World Cup

Medverkande: Niklas Jihde och Erik Granqvist.

I avsnitt 130 väcker vi en Stanley Cup-trött Erik Granqvist för att få en matig genomgång av det som hänt i slutspelet så här långt. Erik plockar fram Tarasenko i Blues som den store kungen – och spekulerar om inte Patrik Berglund kan bli en joker till kommande World Cup. Erik rankar även de tre hetaste spelarna i slutspelet.

Vi samtalar även om: Vem vinner guldpucken?, ”Hatkärleken” mellan Jimmie Ericsson och Joel Lundqvist i SM-finalen, Kevin Weekes meddelande om vår NHL-studio, den värsta målvaktstavla han själv varit med om, Eriks positiva syn på ett svenskt KHL-lag samt hans matcher i bordtennis mot Niklas Holmgren – iförd endast kalsonger.

play Dra videoklipp hit för att skapa en playlist